Elwin de Vries - tekenen

Als ik aan mijn jongste kindertijd terugdenk, dan denk ik vaak aan het plezier dat ik had aan tekenen. Ik weet nog hoe blij is werd van wasco en krijt op de kleuterschool en van ecoline op de lagere school en kan me de les in linoleum gutsen, toen ik een jaar of 10 oud was, nog als de dag van gisteren herinneren.

Op de middelbare school had taal meer mijn aandacht dan tekenen, al kan ik me momenten herinneren dat als ik tekende ik vervuld was van mezelf en altijd trots was op het resultaat. Heel anders dan met taal waar het altijd een gehannes was om iets duidelijk uit te leggen. Eigenlijk was ik constant pentekeningen aan het maken in de kantlijnen van mijn schriften.

In 2007 was ik zat van de fotografie en in 2009 nam ik voor het eerst sinds lange tijd weer een tekenblok in de hand. Het voelde alsof ik thuis kwam. Het was zo veel makkelijker om het beeld dat ik zag te schetsen, dan in woorden te vatten.

Spontaan ontstond het idee om de tekeningen op de computer in te kleuren in zo primair mogelijke kleuren. De tien jaar ervaring met Photoshop kwam hier goed te pas.

Tekenen is niet alleen een beeld vormen. Het op een lokatie alles bekijken en zien hoe mooi deze planeet is, is elke keer weer een openbaring die mijn hart vervuld.
Vaak heb ik hele leuke ontmoetingen met mensen die altijd vrijgevig zijn en het leuk vinden om een praatje te maken.

Eveneens is tekenen een bewustwording van hoe ik de wereld zie. Ik ben opgegroeid met stripverhalen. Vooral de nostalgische fotorealistische decors van Jacques Tardi's verhalen hebben mijn wereldbeeld gevormd. Mijn tekeningen kunnen beschouwd worden als een wat vrolijkere versie van Tardi's tekeningen.
Tekenen is zodoende aandachtsmeditatie voor mij.

© - Alle tekeningen zijn mijn eigendom en mogen niet zonder toestemming door anderen worden gebruikt. Heeft u vragen? Neem dan contact met me op.

Argentinië

België

Bosnië-Herzegovina

Bulgarije

Duitsland

Frankrijk

Italië

Kroatië

Malta

Monaco

Montenergo

Nederland

Portugal

Spanje

Vragen? Laat het me weten.

© - Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder toestemming van de auteur gebruikt worden.