Elwin de Vries - boeken

Op mijn vijftiende levensjaar ontwikkelde ik twee passies. Een voor fotografie en een voor schrijven. Ik had een verhaal in mijn hoofd waar ik bijna tien jaar over heb gedaa om het volledig uit te schrijven. Dat was Dromen & Droogte.
Daarna schreef ik in drie dagen tijd 'De Kruisridders'.

Het leuke van schrijven is dat de verhalen spontaan in mijn hoofd ontstaan en als ik het begin op te schrijven ik me in de wereld van die personages bevind. Dat spreekt me meer aan dan gramatica en woordgebruik waar schrijven veelal mee geassocieerd wordt. Desondanks heeft taalkunde wel mijn interesse. Ik vind het vooral een uitdaging om een gedacht of beeld zo op papier te krijgen zoals ik dat voor me zie. Ik ben iemand die in beelden denkt en het is voor mij een uitdaging om dat wat ik denkbeeldig voor me zie in taal te gieten, om maar een metafoor te gebruiken.

Tot dusver heb ik drie boeken van eigen hand gepubliceerd.

Dromen & Droogte

Een dubbele moord op een echtpaar tijdens de kerst wordt nooit opgelost en er is reden om te geloven dat het een doofpotaffaire betreft.

jaar: 1993, genre: Politieke thriller, bladzijden: 198, herziene versie 2012

gratis download als epub en pdf

De Kruisridders

gratis download als epub en pdf

Atakari, een bijzondere springbok

Een jonge springbok belandt op de savanne maakt op de meest onmogelijke manieren nieuwe vrienden.

jaar: 2013, genre: kinderboekr, bladzijden: 122, geïllustreerd door Xenia Mavromati

Te lenen via uw bibliotheek. Wilt u een exemplaar? Neem dan contact op. Ook te verkrijgen in het Engels en het Portugees.

website

Vragen? Laat het me weten.

© - Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder toestemming van de auteur gebruikt worden.