Elwin de Vries - fotografie

Sinds mijn 15e is fotografie een passie van me. Van mijn eerste verdiende geld kocht ik toen een kleinbeeld spiegelreflexcamera. Lang wilde ik fotojournalist worden, vooral na het zien van de film 'Killing Fields' met daarin de verhalen van de journalist Sydney Schanberg en fotograaf Dith Pran.
Naast dat ik gegrepen was door de macht van een beeld van een moment, sprak het reizen me aan. Al had ik zo mijn bedenkingen bij nieuwsfotografie. Was het niet een perverse manier om andermans lijden in beeld te brengen? Ook hield ik niet van drukte en was ik te verlegen om me met een camera in de hand op te dringen.

Tien jaar later, toen ik wat serieuzer geld begon te verdienen, werd mijn eerste grotere aankoop een Nikon camera met Tamron zoomlens.
Daarmee heb ik vele dia's gemaakt, een gebruik dat sinds mijn grootvader in de familie was. Ik nam de lensen over van een professionele fotojournalist. Toen de digitale fotografie op kwam en de filmtransport van de camera kapot ging en een reparatie niet goed werd uitgevoerd, gaf ook ik er de brui aan.

In 2008 kocht ik een 2e hands digitale Nikon D100 en ging ik op cursus. Een paar jaar later kwam mijn gedroomde camera 2e hands ook financieel in bereik en tot en met op de dag van vandaag neem ik met veel plezier foto's met mijn Nikon D300.

Landschapsfotografie heeft altijd mijn grootste interesse gehad. Ik heb weinig met mijn eigen camera gefotografeerd in het buitenland, omdat ik het vaak liever ergens ga zitten tekenen en een spiegelreflex camara een onding is om mee te reizen.

Op deze pagina staan foto's van plekken die ik in en buiten Nederland heb bezocht.

Snellink:
Landschaps- en stadsfotografie in Nederland
Landschaps- en stadsfotografie in het buitenland
Luchten
Planten
Insecten
Dieren
Bomen
Bloemen
Aarde en water

© - Alle foto's zijn mijn eigendom en mogen niet zonder toestemming door anderen worden gebruikt. Wilt u een foto gebruiken, neem dan contact op.

Landschaps- en stadsfotografie in Nederland

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Overijssel

Noord-Brabant

Noord-Holland

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Landschaps- en stadsfotografie in het buitenland

Argentinië

België

Bulgarije

Duitsland

Griekenland

Het Heilige Land

Italië

Oostenrijk

Portugal

Frankrijk

Servië

Spanje

Vragen? Laat het me weten.

© - Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder toestemming van de auteur gebruikt worden.